Concept

Duurzame gebouwen

We hebben nood aan een overgang naar energie-efficiënte gebouwen, met een gezond binnenklimaat en een minimale impact op het leefmilieu. De VELUX-groep draagt hieraan bij door producten van hoge kwaliteit aan te bieden:

Wetende dat we bijna 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is het noodzakelijk om te kunnen genieten van een optimaal binnencomfort. De dakvensters van VELUX garanderen een gezond binnenklimaat door de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren door middel van ventilatie. Verder zorgen ze voor een maximum aan daglicht en frisse lucht, beide van essentieel belang voor onze gezondheid en ons welzijn. Zo vermindert het wonen in een gezond, vocht- en schimmelvrij huis het risico op astma met 50%. Het verbeteren van de kwaliteit van het binnenklimaat zorgt bovendien voor een stijging met 15% van het leervermogen van kinderen.
De zonnewering van VELUX draagt eveneens bij aan het thermisch comfort van het gebouw.

VELUX producten hebben een positieve energiebalans en zorgen daarmee voor een aanzienlijke energiebesparing. De passieve zonne-energie en de uitstekende isolatiecoëfficiënt van de VELUX producten verminderen inderdaad de verwarmingsbehoefte. Omgekeerd kan men via de dakvensters het gebouw in de zomer koelen door de natuurlijke ventilatie en op die manier genieten van een aangenaam binnenklimaat.

Concept-Constructions-durables-Energiebalans-NL

Bovendien kunnen bewoners door het vele daglicht het gebruik van kunstlicht beperken, op jaarbasis zou er hierdoor in Europa naar schatting zo’n 15.000.000 ton CO2 kunnen worden bespaard.

De minimale impact op het milieu is eveneens een sleutelelement bij het ontwerp van de VELUX producten. De analyse van de levenscyclus van deze producten toont inderdaad een positief ecologisch resultaat. Recyclage, transportoptimalisatie en CO2-vermindering behoren tot de prioriteiten van de VELUX-groep.