Het Huis

Reproductie

Een gezond en betaalbaar renovatieproject

Het RenovActive concept is gebaseerd op de Active House principes: de zeven meest toepasbare en kostenefficiënte oplossingen voor renovatie. Elk deel bestaat uit een bouwelement dat wordt gecreëerd om bestaande woningen het vermogen te bieden even goed te presteren als nieuwbouwwoningen.

Modulair systeem

Afhankelijk van het gebouw en renovatiebudget kunnen de elementen geïmplementeerd worden om meer daglicht te laten invallen, de ventilatie te verbeteren, de thermische schil te versterken en de woonruimte uit te breiden via ongebruikte zones. De modulariteit van het concept past zich aan naar de typologie van elk huis.

Zeven elementen voor een betaalbare klimaatrenovatie

repro-1
Inrichting van de zolder

Groeien van binnenin

  • De zolder werd ingericht in een kwalitatieve leefruimte van 12,5 m2 met dakvensters die voor de uitgebreide inval van daglicht en ventilatie zorgen. De zolder is verbonden met het huis via een nieuw open trappenhal.

repro-2
Meer raamoppervlak

Daglichtbehandeling

  • Een gebalanceerde spreiding van vensters zorgt voor een aangenaam en helder binnenklimaat met veel daglicht in elke ruimte en op elke verdieping.

repro-3
Daglicht & ventilatie door de trappenhal

Licht- en ademhalingskanaal

  • Een open trappenhal zorgt voor een betere spreiding van het daglicht over alle verdiepingen en centrale ruimtes in de woning.
  • Het schoorsteeneffect creëert een efficiënte verluchting via open dakvensters en deuren.

repro-4
Dynamische zonwering

3e huid

  • De dynamische externe zonwering voorkomt oververhitting door de zon in de zomer en draagt bij tot een goed thermisch comfort in de woning.

repro-5
Hybride ventilatiesysteem

Hybride ademhaling

  • In de zomer worden de vensters en het trappenhuis gebruikt om een natuurlijke koeling in het gebouw te bekomen, bv. door gebruik te maken van het schoorsteeneffect voor een efficiënte luchtverversing.
  • In de winter helpt de mechanische ventilatie de goede kwaliteit van het binnenklimaat te behouden en het risico op tocht te beperken.

repro-6
Verbeterde thermische gebouwschil

Gebouwschil

  • Nieuwe gevelisolatie, een nieuwe dakconstructie en overal nieuwe vensters zorgen voor een lager energieverbruik en een optimaal comfort in de woning.
  • Nieuwe vloerverwarming op het gelijkvloers en moderne radiatoren op de 1e en 2e verdieping garanderen een geweldig binnenklimaat en een betere energie-efficiëntie.

repro-7
Uitbouw

Extra leefruimte

  • De uitbreiding met een oppervlakte van 15 m2 zorgt voor extra leef ruimte, voor een gezin van vijf mensen, op het gelijkvloers.