Het Huis

Architectuur

VELUX kondigde in 2013 de start aan van een klimaatrenovatieproject Parameters: efficiëntie van ruimte en energie, betaalbaarheid en een eenvoudig te reproduceren aanpak. Het project begon met een architectuurwedstrijd. ONO Architectuur kwam als winnaar uit de bus om het huis in Brussel te renoveren.

Voor de renovatie van het huis werden architecturale keuzes gemaakt die zorgen voor een optimaal gebruik van daglicht en natuurlijke ventilatie, en daardoor ook een maximum aan wooncomfort. Bovendien wordt ook een uitstekende energie-efficiëntie gegarandeerd.

  • Grotere en lagere ramen zorgen voor maximaal zicht naar buiten.
  • Een nieuwe, compacte wenteltrap biedt toegang tot de verdieping. Het automatische dakraam in de traphal zorgt voor optimale ventilatie.
  • De bijbouw van 15 m2 met groendak bestaat uit grote glasoppervlakten voor een vloeiende en aangename overgang tussen binnen en buiten.
  • Na analyse werd het dak niet vervangen, maar enkel gereinigd.
  • Het huis wordt aan de buitenkant geïsoleerd met 20 cm geëxpandeerd polystyreen.

RenovActive werd geopend voor bezoekers op 18 mei 2016. Volgend jaar zal een gezin het huis gaan bewonen gedurende twee jaar en onderzoekers zullen gedurende deze twee jaar RenovActive monitoren in het echte leven.

Ontdek nog meer over het RenovActive concept en bekijk onze interessante brochure en onze factsheet.


Meer info over daglicht