Concept

Duurzame gebouwen

We hebben nood aan een overgang naar energie-efficiënte gebouwen, met een gezond binnenklimaat en een minimale impact op het leefmilieu. VELUX draagt hieraan bij door producten van hoge kwaliteit aan te bieden.

Frisse wind

We brengen zo’n 90% van onze tijd binnenshuis door. Het is noodzakelijk om optimaal binnencomfort te creëren. De dakvensters van VELUX garanderen een gezond binnenklimaat door de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren dankzij de ventilatie. Verder zorgen ze voor een maximum aan daglicht en frisse lucht, van essentieel belang voor onze gezondheid en ons welzijn. Zo vermindert het wonen in een gezond, vocht- en schimmelvrij huis het risico op astma met 50%. Het verbeteren van de kwaliteit van het binnenklimaat zorgt bovendien voor een stijging met 15% van het leervermogen van kinderen. De zonnewering van VELUX draagt bij aan het thermisch comfort.

Positieve energiebalans

VELUX producten zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing. De uitstekende isolatiecoëfficiënt van de producten verminderen de verwarmingsbehoefte. Omgekeerd kunt u via de dakvensters uw woning in de zomer koelen door de natuurlijke ventilatie — en zo genieten van een aangenaam binnenklimaat. Bovendien beperken bewoners door het vele daglicht het gebruik van kunstlicht. Op jaarbasis zou er hierdoor in Europa naar schatting zo’n 15.000.000 ton CO2 kunnen worden bespaard. Concept-Constructions-durables-Energiebalans-NL

Minimale impact

De minimale impact op het milieu is een sleutelelement bij het ontwerp van VELUX producten. De analyse van de levenscyclus van deze producten toont een positief ecologisch resultaat. Recyclage, transportoptimalisatie en CO2-vermindering behoren tot de prioriteiten van de VELUX-groep.

Meer info over het concept RenovActive